Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ:
600 γρ. γάλα καρύδας
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
150 γρ. μέλι
2 κουταλιές της σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό έως ότου μαλακώσουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Mόλις αρχίζει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας που έχουμε στραγγίξει από το νερό. Aφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά και το αδειάζουμε σε ατομικά φορμάκια. Tα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε με τη σως.
Σημείωση: Όταν ξεφορμάρουμε την πανακότα παρατηρούμε ότι στο πάνω μέρος της η κρέμα είναι πιο διάφανη. Αυτό δεν μας πειράζει γιατί η συνταγή έχει πετύχει και έχουμε κι ένα ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα. Εάν δεν θέλουμε να συμβεί αυτό, όταν η κρέμα της πανακότας είναι έτοιμη, προτού την αδειάσουμε στα φορμάκια, τη χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό και το αδειάζουμε μέσα στο μέλι και ανακατεύουμε.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 5-6
Απο Γλυκές αλχημείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου